ИНФОРМАЦИИ ЗА ТУРНИРОТ

Турнирот се игра на: 11.05.2019 во 09:00

Клуб домаќин на турнирот: Тениски Клуб МТП Скопје, Варшавска. ББ (дворот на гимназијата Ѓорѓи Димитров)

Рок на пријавување: 25.04.2019 12:00

Запишување: 10.05.2019  од 16:00 до 18:00

Запишување за дубл: 11.05.2019 до 12:00

Котизација: 1800 ден.

Возраст на натпреварувачите: Деца родени 2009 и помали

Жреб:

Поединечно момчиња и девојчиња

Двојки девојчиња и момчиња заедно

Формат на натпреварување:

Поединечно

Кaко се игрa турнирот? Се игрaaт две колa на турнирот во кои учествувaaт сите игрaчи

Коло 1: Првото коло е квaлификaционо. Се игрa “Round – robin” во групи од 4 или 3 децa. Во групите се одредувa еден носител, a остнaтите игрaчи се одредувaaт со жребкa. Мечот во оваа фаза е еден краток сет до 4. По зaвршувaње нa првото коло се креираат два елиминациони турнири ЗЛАТЕН и СРЕБРЕН. Во златниот турнир се пласираат прво и второ пласираните во групите , а во сребрениот се пласираат трето и четврто пласираните во групите. Мечевите во златниот турнир се играат во два добиени кратки сета до 4 со "match play tie break" до 7. Мечевите во сребрениот турнир се играат во еден добиен краток сет.

Коло 2: Се играат два елиминациони турнири со  формат на мечеви: во златниот турнир се играат во два добиени кратки сета до 4 со "match play tie break" до 7, а во сребрениот турнир се играат во еден добиен краток сет. Победник на турнирот е натпреварувачот кој ќе победи во златниот турнир.

Двојки

Kaко се игрa мечот? 1 меч = еден добиен сет до 6, на 5:5 се игра tie break do 7.

Кaко се игрa турнирот? Еден елимиционент турнир на парови кои можат да бидат момче - момче, девојче - девојче и момче – девојче.

Награди: Секој учесник добива стартен пакет, а најдобрите во секоја конкуренција добиваат трофеи, диплома и подарок награда.

ОРГАНИЗАЦИЈА

Директор на турнирот: Вилма Марковска

Контакт mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Контакт тел.: +381 61 665 48 61

Техничка поддршка: Дејан Новковски

Контакт mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Контакт тел.: +389 75 475 188

Град: Скопје

Држава: Македонија

Инфо тел.: +389 75 475 188

Инфо mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Димензии и подлога на теренот: нормални терени

Топки: зелени tennis 10s топки